poniedziałek, 18 marca 2013

Przepis na pizzę z krewetkami na ostro

Na pierwszy ogień pójdzie mój eksperyment z przełamaniem smaku krewetek ostrą papryką pepperoni. Pizza powstała głównie na potrzeby sesji zdjęciowej do strony, ale po pierwszym kawałku okazała się strzałem w "10" i wracam do niej za każdym razem, kiedy rozgrzewam kamień i pieczemy pizzę. Radzę sprawdzić przepis nawet osobom, które nie były dotąd fanami owoców morza na pizzy.

No to do dzieła:

Ciasto i sos pomidorowy tak jak w przepisach.




Pozostałe składniki:
- 250 g krewetek koktajlowych lub Black Tiger przeciętych wzdłuż na pół
- ostra papryka pepperoni



Wykonaj ciasto i sos pomidorowy wg podstawowych przepisów (linki powyżej). Ciasto ułóż na łopatce, posmaruj sosem pmidorowym, posyp serem (najlepiej mozarella) oraz nanieś krewetki i paprykę pepperoni.


Tak przygotowaną kompozycję zsuń delikatnie na kamień do pizzy Home Pizza Stone, rozgrzany w piekarniku do temperatury 250 st.C (ok. pół godziny). 


Pizzę piecz przez 5 minut, a po tym czasie zdejmij ją z kamienia za pomocą łopatki.


SMACZNEGO!!!












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz